Имейл RSS Facebook
x Влез в clubschetovodstvo.bg

Влезте с помощта на социалната мрежа Login Facebook
Възстановяване на парола
Годишен финансов отчетДанъчно облагане и таксиДДСОтраслово счетоводствоСчетоводство

Транспортна услуга България - Турция

Здравейте, транспортна фирма, регистрирана по
ЗДДС в България оказва транспортна услуга по дестинация България - Турция на холандска фирма, която няма регистрационен номер по ДДС в Холандия. Българската фирма има лиценз за извършване на международен превоз на товари. Фактурата, която издава българската фирма какъв размер на намисления данък трябва да има и на какво основание, трябва ли да подаде VIES декларация, в кои клетки на дневника на продажбите и справката декларация трябва да бъде въведена фактурата.

1 отговор


на 05 Дек. 2012
Мястото на доставка ще се определи по чл.21 ал.2 от закона след като се снабдите с някакъв документ, че холандската фирма действа като данъчно задължено лице.
Колона 22 от дневник продажби се отнася за доставки на услуги по чл.21 ал.2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка, а в колона 23 са доставките по чл.69 ал.2 с място на изпълнение на територията на друга държава. Разликата е, че в колона 22 мястото задължително трябва да е в държава членка, докато в колона 23 попадат услугите с място в трети страни и територии. Отразяването на фактурата в случая ще стане в колона 22 в дневника за продажби и клетка 17 от СД. VIES в случая няма как да бъде подадена след като холандската фирма няма VAT в ЕС.
Гласувайте отговор 0 Оценявам този отговор 0 Не съм доволен от този отговор
Отговори
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за Newsletter clubschetovodstvo.bg

за да получавате най-новата информация и анализи по темите, които Ви интересуват!