Здравейте, искам да попитам как се формира цената когато от трупно месо произвеждаме рагу, св.тлъсто, гърди и т.н.- има едни коефициенти къде мога да ги видя и как се изчисляват?!
1 отговор
експерт СК Земела
отговори на въпрос
на 27 Юли. 2017
Здравейте,
Отговорът на Вашия въпрос не се изучава във факултет "Счетоводство", за съжаление. Счетоводител би посъветвал да се изчисли себестойност по нашите Счетоводни стандарти (СС).
Това, което Ви интересува в случая, а именно готово изчислени коефициенти, може да бъде прочетено в учебника "Стокознание на хранителните продукти" на проф. Андреев и проф. Кожухаров.
Иначе коефициент може да се изчисли и от хранителен технолог.
На 100кг живо тегло, след като се транжира, се измерва по получени продукти и се изчислява съотношението. След това по същия коефициент се умножават и останалите разходи, и така се получава себестойността на всеки продукт.
С уважение,
Димитрова.
Отговорът на Вашия въпрос не се изучава във факултет "Счетоводство", за съжаление. Счетоводител би посъветвал да се изчисли себестойност по нашите Счетоводни стандарти (СС).
Това, което Ви интересува в случая, а именно готово изчислени коефициенти, може да бъде прочетено в учебника "Стокознание на хранителните продукти" на проф. Андреев и проф. Кожухаров.
Иначе коефициент може да се изчисли и от хранителен технолог.
На 100кг живо тегло, след като се транжира, се измерва по получени продукти и се изчислява съотношението. След това по същия коефициент се умножават и останалите разходи, и така се получава себестойността на всеки продукт.
С уважение,
Димитрова.