Имейл RSS Facebook
x Влез в clubschetovodstvo.bg

Влезте с помощта на социалната мрежа Login Facebook
Възстановяване на парола
Годишен финансов отчетДанъчно облагане и таксиДДСОтраслово счетоводствоСчетоводство

Контрол на горивата

Аз съм получател по сделка за течни горива .Горивото се използва за отпление и е маркирано със сътветните маркери .Трябва ли да подавам декларация към нап като получател и в какъв срок ?
Добавена в   Счетоводство

1 отговор


на 22 Май. 2013
Течните горива за отопление не са освободени от обхвата на ЗДДС. Все още в системата на НАП има липсващи кодове за някои видове горива. От НАП уточняват, че кодовете ще бъдат добавени в номенклатурата в информационна система „Контрол на горивата” в по-следващ етап и до тогава не се подават ЕДД и ЕДП за горива с липсващите кодове. Ако кодовете на Вашите горива са налични в системата, ще трябва да подавате данни /ЕДП/ като получатели на горива съгласно чл.118 ал.10, освен ако не попадате в изключенията на ал.11. По ал.10 данните се подават на датата на данъчното събитие или на датата на възникване на промяна в обстоятелствата.
Гласувайте отговор 0 Оценявам този отговор 0 Не съм доволен от този отговор
Отговори
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за Newsletter clubschetovodstvo.bg

за да получавате най-новата информация и анализи по темите, които Ви интересуват!

Нашите експерти

Счетоводството е наука и изкуство! Над 28 години обслужваме с традиция и стил - Счетоводство и одит; Данъци и данъчна защита; Обработка на заплати; Бизнес консултиране; Правни услуги; Административни услуги. Счетоводна къща Дал Сиат АД
Специалисти с над 30 г. опит, гаранция за най-качественото счетоводно обслужване! СК Земела