Имейл RSS Facebook
x Влез в clubschetovodstvo.bg

Влезте с помощта на социалната мрежа Login Facebook
Възстановяване на парола
Годишен финансов отчетДанъчно облагане и таксиДДСОтраслово счетоводствоСчетоводство

Осигуровки по ДУ и съдружници на трудов договор

1,Лице по трудов договор (група 3 техници от КИД) в ЕООД придобива 50% от дяловете на дружеството, Двамата съдружници заедно и поотделно представляват и управляват дружеството . И двамата са управители по ДУ без определено възнаграждение. Трудовият договор на съдружникът, който придобива дялове не се прекратява. Как ше се осигуряват ?
2, Дяловете(50%) на съдружника- Управител, който е само по ДУ се придобиват от нов съдружник, Дружеството се управлява и представлява заедно или поотделно от досегашните двама Управители по ДУ без възнаграждение. От тях единият остава на трудов договор. Новият съдружник не участва с личен труд. Как ще се осигуряват?

1 отговор


на 26 Февр. 2013
Споделям виждането, че не е най-подходящо чрез трудово правоотношение по КТ, да се договарят взаимоотношения свързани с управлението на дружеството.
Принципно, лицето по т.1 може да се осигурява на няколко различни основания - като техник по трудов договор и управител/ДУК и/или самоосигуряване/.
Малко е неясно какво точно питате, моля, огледайте отново въпросите и ги поставете на http://clubtrznormativi.bg/ където им е мястото.
Гласувайте отговор 0 Оценявам този отговор 0 Не съм доволен от този отговор
Отговори
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за Newsletter clubschetovodstvo.bg

за да получавате най-новата информация и анализи по темите, които Ви интересуват!

Нашите експерти

Счетоводството е наука и изкуство! Над 28 години обслужваме с традиция и стил - Счетоводство и одит; Данъци и данъчна защита; Обработка на заплати; Бизнес консултиране; Правни услуги; Административни услуги. Счетоводна къща Дал Сиат АД